Zárlatos Macbook-ról adatmentés, lehetséges?

Zárlatos Macbook-ról adatmentés, lehetséges?
5uspiN4VrgPhw8VASXB7KA

Zárlatos lett a MacBook, aranyat érő adatok maradtak rajta…

Egy budapesti cég vezetője, miután egy jól prosperáló helyi szervizben nem tudtak mit kezdeni a gépével, megkeresett minket, az openIT-et, segítséget kérve. Nevezetesen, a Macbook Pro egyik pillanatról a másikra nem kapcsolt be újra. Nem tudták mi a baja.

A zárlatos alaplap, amit a openIT szervizes szakértője állapított meg, kimerítette a gazdasági totálkár fogalmát. Azaz a javítás lényegesen drágább lett volna, mint egy új gép ára, de nem az volt az igazán fontos, hanem a rajta maradt adatok. Életbevágóan fontos állományok.

És a másolat? Igen, a kérdés jó, de sajnos nem volt mindenről. Sőt.

A kérdés tehát ezután…

Zárlatos MacBook-ról lehetséges-e adatot menteni?

Az adat visszaállítása egy a MacBook Pro-ban található adattárolóról egy külsőre tárolóra, alap esetben lehetséges.

Ellenőriztük a benne lévő SSD állapotát, és szerencsére az sértetlen maradt, viszont az Apple bizonyos szériákban speciális SSD csatlakozást használt, így ez nem volt rutin művelet. Szükség volt egy speciális “közbetétre”, ami nem terem minden bokorban. Egy olyan külső olvasót alkalmaztunk a bevetés során, ami támogatja az eszközt. Sikerrel!

A MacBook Pro tulajdonosa visszakapta az adatait, ami egyéb úton alapból több százezres költség lehetett volna. Így közel ennyit spóroltunk meg neki!

Ismét egy boldog új ügyfelünk lett és mi is azok vagyunk!